Бъдещност за Габрово

„Бъдещност за Габрово“: Обществото ни е болно от рак, ще стоиш ли безучастен?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бъдещност за Габрово
Бъдещност за Габрово

Обществото ни е болно от рак. Все още здравите клетки на обществото са повече от туморните клетки, но вторите са по-агресивни и постепенно ще завладяват целия организъм до смъртта му. Няма значение колко здрави клетки има в обществото, ако оставим туморните клетки да се разпространяват безнаказано. Те са по-малко, но са по-агресивни, по-обединени, по-активни. Здравите клетки са повече, но са по-разединени и по-пасивни. Туморните клетки работят заедно и завладяват тъкан по тъкан, орган по орган. Здравите клетки работят индивидуално и за съжаление не се организират в общ отпор на туморните клетки.

Най-ефективното лечение е в стимулирането на естествената защита на организма срещу раковите клетки на обществото и тяхното изолиране. Раковите клетки са вредни за обществото. Колкото по-бързо разберем това, толкова по-бързо здравите клетки от обществото ще се обединят. Ако не искаме общият ни организъм да загине, трябва: 1. Да сме също толкова активни, колкото раковите клетки. 2. Да сме също толкова обединени, колкото раковите клетки. 3. Да не си мълчим, а да си помагаме, когато една ракова клетка атакува друга здрава клетка.

За пореден път се сблъсквам с реална ситуация, в която работя, правя нещо красиво и много здрави клетки на обществото оценяват това. Но дори една ракова клетка е способна да помрачи доброто дело. В повечето случаи здравите клетки подминават атаките на раковите. Но това е недалновидно поведение – ще стоиш безучастен, защото ракът е ударил друга клетка, ще си кажеш “Той няма да удари и мен”. Но ще сгрешиш – един ден ракът ще стигне и до теб, и това ще е краят.

В името на доброто на целия организъм, в името на живота на здравите клетки в общия ни организъм – раковите клетки трябва и ще бъдат спрени. Аз няма да остана безучастен, аз няма да си мълча. Любов и взаимопомощ са нужни между здравите клетки, а към туморните клетки – тотален и обединен отпор. Нямаме друг спасителен изход освен живота и защитата на общия ни организъм.

Който се чувства част от здравия организъм и не иска да стои безучастен е добре дошъл да се присъедини!

Момчил Цонев, създател на „Бъдещност за Габрово“

Общността „Бъдещност за Габрово“ и нейният създател Момчил Цонев обявяват кастинг за предприемчиви габровци. „Бъдещност за Габрово“ търси онези предприемчиви габровци, независимо от дейността, с която се занимават, които искат да работят за доброто на нашия град Габрово. Ако сте предприемач, собственик на магазин, художник, музикант, учител и т.н., и задължително – човек на действието, а не на празните приказки, вие сте добре дошъл в кастинга на „Бъдещност за Габрово“. ВИЖТЕ КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ ТУК


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.