Червеният кръст и „Габровски майки даряват надежда“ в подкрепа на нуждаещи се

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Български Червен кръст -Габрово с подкрепата на доброволци от фейсбук групата „Габровски майки даряват надежда” осъществиха акция за предоставяне на хранителни продукти в подкрепа на 240 уязвими граждани от община Габрово, съобщават червенокръстците.

Доброволците от „Габровски майки даряват надежда“ са се организирали за два дни в помощ на служителите от БЧК и са се включили не само в разпределението и пакетирането на продуктите, а с личните си автомобили са помогнали за доставките им до домовете на нуждаещите се, разказват от Червения кръст в Габрово.

Продуктите са били осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. В рамките на кампанията са били подготвени и раздадени хранителни пакети, които съдържат 16 вида продукти – брашно, спагети, говеждо в собствен сос, леща, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати консерва, говежди кюфтета в бял сос, херинга в доматен сос, пиле фрикасе, зрял фасул, конфитюр, олио и ориз.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.