Асфалтирането на бул. "Априлов" приключи

Бул. „Априлов“ и ул. „Скобелевска“ са изцяло асфалтирани

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Асфалтирането на бул. "Априлов" приключиБул. „Васил Априлов“ и ул. „Скобелевска“ вече са цялостно асфалтирани в рамките на етап 2 от рехабилитацията на ВиК мрежата на града. Като част от проекта за водния цикъл на Габрово бяха подменени четири водопровода – два магистрални и два хранителни в обхвата Шиваров мост – ул. „Брянска“.

В участъка от Централна поща до ул. Дончо Пашов (Стадиона) бе премахната съществуващата тротоарна настилка и бе изпълнена нова. Завършиха възстановителните работи и по пресечните на бул. „Васил Априлов“ улици „Пенчо Семов“, „Успех“, „Кукуш“ и „Република“.

Извършването на възстановителните работи по тази централна пътна артерия по първоначално предвидения график бе възпрепятствано от силно влошеното състояние на прилежащи съоръжения на ВиК мрежата, попадащи извън основния инвестиционен проект, изготвен през 2008 г. Това наложи подготовката на нови проектни решения за подмяна на компрометиран и непрекъснато авариращ с течове водопровод за постигане на цялост на инвестицията. Независимо от това, че технологичното време за проектиране и изпълнение на допълнителния водопровод забави възстановителните работи, обектът бе завършен  ефективно и в рамките на договорения срок, съобщават от общинската администрация.

Съчетаването на инвестициите във ВиК мрежи и улични настилки промени цялостния облик на района, както в екологичен аспект, така и по отношение на естетическите му характеристики. С преасфалтирането на улиците значително се подобри състоянието и функционалността на цялата пътна инфраструктура в централната част на града.

Община Габрово благодари на всички граждани за търпението и толерантността по време на строителните дейности.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.