Болницата в Севлиево ще подпомага обучението на бъдещи медицински сестри

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ръководството на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево и Община Севлиево стартират стипендиантска програма за медицински кадри. Първият етап от програмата е насочен към специалисти по здравни грижи, съобщават от болницата в Севлиево.

Лечебното заведение ще покрива семестриалните такси, ще осигури почасова заетост в болницата и допълнителни стимули, срещу което завършилите медицински сестри ще трябва да работят няколко години в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Предвижда се да им бъде осигурена и жилищна база.

„Анализирахме ситуацията много внимателно и стигнахме до извода, че проблемът с липсата на кадри в здравеопазването може да се реши единствено чрез целенасочена програма. Нашата болница ще стартира пилотен проект и се надявам колегите от другите лечебни заведения да последват примера ни, за да не остане здравната система без специалисти в близките години“, коментира управителят на болницата д-р Пламен Цеков.

Желаещите да се включат в стипендиантската програма на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево могат да се свържат с лечебното заведение на тел.: 0675 38 333 или на е-mail: mbal_sevlievo130@abv.bg.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.