Бойко Борисов на язовир „Смирненски“, на планина и в новия храм на Габрово (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Четири включвания в снимки и видео от места в Габрово и района направи министър-председателят Бойко Борисов в неделния ден 4 октомври от профила си във Фейсбук. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Габрово Таня Христова. От пресслужбата на Министерски съвет не бяха изпратили предварителна информация до медиите за посещението на премиера в Габрово.

В присъствието на Дончев и Христова Бойко Борисов посети язовир „Христо Смирненски“ край Габрово. Във Фейсбук профила си Борисов коментира водните проблеми в региона: „Загубите на вода в Габрово намаляха значително след изграждането на водния цикъл. Въпреки това подготвяме нови проекти, с които да гарантираме достъпа до воден ресурс за жителите на Севлиево и околните села.“ Какъв разговор водиха на язовирната стена Борисов, Дончев и Христова може да видите от видеото:

Борисов е посетил и най-новия православен храм в Габрово „Св. св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“, който ще бъде осветен на 1 ноември.

С красивия иконостас и завършените живописни стенописи църквата „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“…

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

„От 100 години в Габрово не беше строена нова църква. От полагането на първия камък до завършването на храма. „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ изминаха точно 10 години. От днес габровци вече имат нова голяма и крсива църква, разположена в парковото пространство на кв. „Младост“. Храмът е изписан и изографисан. Църковните кубета са със златен обков, а камбаните са електронни. На втори етаж в храма ще се помещават неделно училище и библиотека“ – пише в профила си Борисов.

Последната активност на премиера от Габровско е в планината с група възрастни планинари, „запалени туристи и любители на природата“.

В близост до Габрово имах много приятна среща със запалени туристи и любители на природата. България има много прекрасни…

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 4 октомври 2020 г.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.