Богоявление (Йордановден) в Габрово, 6 януари 2018 © Община Габрово

Без хвърляне на кръста за Йордановден в Севлиево, Трявна и Дряново. В Габрово се случи без анонс

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Статията е обновена на 6 януари 2021 г., 15:40 ч.

Литийните шествия и хвърлянето на Богоявленския кръст в реките в Севлиево, Трявна и Дряново са отменени, съобщиха от местните администрации. Само администрацията в Габрово не обяви предварително дали ще се състои традицията в града. В храмовете в област Габрово имаше богослужения за празника Богоявление (Йордановден).

Празничен водосвет на площад  „1 май 1876” в Габрово няма да има, информираха предварително от габровското Архиерейско наместничество. Въпреки че не беше обявено, хвърлянето на кръста в река Янтра в Габрово все пак се състоя. Вижте повече тук: В областта: Само в Габрово хвърляха кръста за Йордановден (СНИМКИ)

Няма да има литийно шествие и спасяване на Богоявленския кръст на 6 януари и в река Росица в Севлиево.

Отменено е хвърлянето на Светия кръст на Богоявление във водите на река Тревненска в Трявна.

Във връзка с епидемичната обстановка в страната в Дряново също няма да се проведе ритуалното хвърляне на кръста в р. Дряновска няма да се проведе тази година.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.