Без учебни занятия, масови събития и прием в болниците в цялата област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Допълнителни мерки във връзка с потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в Габрово бяха обявени със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово.

До второ нареждане се забранява за всички общини в област Габрово – Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново:

1. Провеждането на учебни занятия в училищата и детските градини
2. Провеждането на учебни занятия в Технически университет Габрово
3. Дейността на детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения на територията на област Габрово
4. Провеждането на масови мероприятия, включително спортни и културни.

Припомняме, че тази сутрин от Националния оперативен щаб потвърдиха, че има два случая на заразени с новия коронавирус в Габрово – 75-годишна пациентка и медицинска сестра, която я е обслужвала в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Повече четете в статията на Габрово Daily тук.

Лица с оплаквания – болки в гърлото, кашлица, висока температура над 380С, да търсят медицинска помощ в приемно – консултативните кабинети на инфекциозните отделения на МБАЛ „Д-р Т.Венкова“ – Габрово (тел: 066 899 616). Желателно е първо да се обадят на горепосочения телефон, за да получат адекватни указания! С цел избягване предаване на зараза на други лица не е желателно лицата с оплаквания да се насочват първосигнално към спешно отделение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е под карантина заради пациентка с коронавирус

ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕТО ОТ КОРОНАВИРУС:

Личните лекари могат да издадат болничен за пристигащите у нас от Китай и Италия

Какво трябва да знаем за коронавируса – симптоми, предпазване, хигиена, изследване


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.