На Цветница в Габрово няма да се раздават върби, щабът апелира да останем вкъщи

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На Цветница в Габрово няма да се раздават върбови клонки, каквато е традицията, защото това е предпоставка за пренасяне на зараза по домовете при случай на болни от COVID-19. Службата на този празник ще бъде по-рано от обичайното, от 7:00 до 8:00 ч. сутринта. Свещниците ще бъдат изнесени пред храмовете.

Пред храмовете ще се състоят и богослуженията за Великден. Онези, които въпреки всичко решат да посетят църковните служби, следва да спазват всички въведени мерки – да имат лични предпазни средства и да спазват дистанция един от друг поне от 1,5 метра. Църквите по селата ще останат затворени.

Това стана ясно след проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID 19 към РЗИ – Габрово, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

От щаба апелират гражданите да прекарат Цветница и Великден вкъщи със семейството си. „Вярата е в нас, нека се молим от домовете ни! Нека продължим да бъдем отговорни, както досега, защото това дава резултат и само така можем да съхраним максимално здравето и живота, както на себе си, така и на нашите близки“ – призовава и областният управител на Габрово Невена Петкова.

През почивните дни ще се осъществява строг контрол на места, където обичайно при хубаво време се събират големи групи от хора. Контрол ще има и на пазарите.

Припомняме, че патрули от общински служители и доброволци, както и служителите на ОД на МВР – Габрово ще следят за струпвания на хора по време на предстоящите почивни и празнични дни. Подробности четете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.