Обществената трапезария в Габрово ще продължи да предоставя безплатен обяд до април 2020 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Обществена трапезария“ в Габрово ще продължи да предоставя безплатен топъл обяд до края на месец април 2020 г., съобщават от Община Габрово.  Осигурени са допълнително още 64 603,55 лв. Средствата са по линия на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Обядът се раздава в ресторант „Сите Българи“ – служебен вход (зад сградата на Община Габрово). Храната включва супа, основно ястие, десерт и хляб. Досега от услугата са се възползвали потребители от Габрово и селата Трънито, Мечковица, Зелено дърво и Поповци. За трудноподвижните хора е осигурена доставка до дома.

Как да кандидатствате за безплатен топъл обяд?

За услугата безплатен топъл обяд на „Обществена трапезария“ са допустими лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, лица и семейства с минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, с наследствени пенсии и с пенсии, несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни хора.

Желаещите да ползват трапезарията могат да подадат заявление по образец в Община Габрово – дирекция „Образование и социални дейности“ (партерен етаж, стая № 1) или да го изтеглят оттук. За повече информация тел. 066 818 390.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.