bTV: Безводие и безразборна сеч в Севлиевско (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

bTV направи пряко включване от Севлиево тази сутрин по темата безводие и безразборна горска сеч. Репортаж на телевизията показа жители на село Идилево и разказа за проблемите им с липсата на вода. Според жителка на селото в Идилево няма вода през половината от годината.

Пред камерата на bTV жители от Севлиево и Севлиевско заявиха, че безводието е причинено от остарелия водопровод и от незаконна сеч.

Най-големият проблем с безраборната сеч е в района на село Стоките, който е вододайната зона за град Севлиево – сподели Боян Ботев от сдружение „Граждани за Севлиево”.

Георги Михайлов, собственик на фирма за дърводобив, заяви, че липсва прозрачност при търговете и процедурите за продажба на дървесина. От средата на 2017 г. до момента една и съща фирма печели тези тръжни процедури, твърди Михайлов.

Незаконна сеч на територията на община Севлиево, извършена от общинско предприятие „Гори и земи“, няма – това заяви инж. Александър Пенков, директор на предприятието.

От последните 30 години в първите 20 от тях нищо не е правено – коментира по отношение решаването на проблема с безводието в Севлиевско Мирослав Банков, главен експерт ВиК в Община Севлиево. От 2015 г. има одобрен регионален генерален план на ВиК оператора и по него се работи вече втора година. Най-потърпевши са селата по т.нар. източен водопроводен клон – Богатово, Идилево, Търхово, Ловнидол, Буря, Добромирка и Крушево. Загубите на вода по водопровода вече надхвърлят 85%, каза още Банков.

Вижте репортажа на bTV тук:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.