Технически университет Габрово осигурява подслон на бежанци от Украйна

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет Габрово започна да настанява бежанци от Украйна в хотелската част на Корпус 6, съобщават от висшето учебно заведение. Университетът в Габрово работи в сътрудничество с всички институции, ангажирани с предоставянето на подкрепа за украински граждани, потърсили закрила в Габрово.

Още от създаването си ТУ Габрово е подкрепен от преподаватели от Киевски политехнически университет, а впоследствие голяма част от преподавателите на ТУ Габрово са осъществили своето академично израстване в Украйна. И в момента ТУ Габрово обучава украински студенти и развива научноизследователска и проектна дейност с университети от Украйна.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Община Габрово с кризисен щаб и апел за помощ към бежанците от Украйна

В Спортна зала „Орловец“ в Габрово работи пункт за помощи за бежанците от Украйна

БЧК Габрово приема дарения на нови дрехи за пострадалите от войната в Украйна


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.