Честита Баба Марта

Баба Марта ще накичи габровци с мартеници на 1 март

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Честита Баба МартаБаба Марта ще посети Габрово и ще накичи с мартенички жителите на града на 1 март. Ще й помагат доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества при Община Габрово, а събитието ще се случи в централната градска част – покрай Национална Априловска гимназия и на ул. „Радецка“ от 10.30 до 11.30 часа, съобщават от Община Габрово.

Мартениците са изработени от потребителите на социалните услуги: Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Дневен център за стари хора и Център за социална рехабилитация и интеграция. Инициативата се организира със съдействието на Община Габрово.

Как са празнували Баба Марта в старо Габрово вижте тук

Първомартенските изненади продължават по-късно през деня. Центърът за обществена подкрепа отново с помощта на доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества ще посетят учениците от Помощно училище „Николай Палаузов“.  Мартеничките, с които ще бъдат закичени учениците, са изработени от третокласници от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово. Доброволците ще зарадват възпитаниците на помощното училище с много музика, лакомства и добро първмартенско настроение.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.