Архангелова задушница е

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Архангелова задушница е. Това е един от трите основни дни за почитане на нашите покойни близки. Отбелязва се в съботата преди църковния празник Архангеловден, 8 ноември.  На Архангелова задушница се отдава почит и на българските военнослужещи, загинали по време на война и в мирно време.

На този ден във всеки православен храм се извършва специално богослужение – Литургия за упокой и Обща панахида, която се нарича Задушница.

След богослужение се посещават гробовете на починалите близки, за да почистим, прикадим и украсим с цветя, да запалим свещ и раздадем малък дар за „Бог да прости!” нашите сродници.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.