АПИ предупреждава за снеговалежи в неделя, карайте със зимни гуми

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Шипченски проход © БНР
Шипченски проход © БНР

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Причината е рязкото влошаване на времето в неделя, 18 март.

По високопланинските проходи е възможно дъждът да премине в сняг. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми са в готовност за поддържане на републиканските пътища при зимни условия, съобщават от АПИ. Разпореждането е на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов .

Как да се информирате за актуалната пътна обстановка?

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Оранжев код – валежи, гръмотевици, градушки

Оранжев код за опасно време е обявен за 18 март 2018 г. в цялата страна. Вижте прогнозата за времето за област Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.