„Габровски майки даряват надежда“ спасиха дома на самотна майка от срутване

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровци се обединиха в поредната благотворителна акция на групата „Габровски майки даряват надежда“ – да се спаси от срутване дома на самотната майка Светла Манолова в Гачевци.

„Винаги съм мечтала за невъзможни неща, вярвам, че човек може да надскочи себе си и мечтите си – чрез обединяването на хората около себе си, чрез вярата в доброто. Тази вяра ми е давала тласък да продължа“. Така започва разказът на Павлина Крумова – организатор на „Габровски майки даряват надежда“

На своя сватбен ден младото семейство на Павлина и Лъчезар Александрови решават да съберат в кутия за благотворителност парите, които техните гости в противен случай щяха да дадат за букети. Младоженците събират общо 500 лв., с които искат да помогнат на човек в нужда. Така се свързват и с Павлина Крумова, която насочва усилията към самотната майка с малко дете от Гачевци. Включва се и втора новобрачна двойка със сума от сватбата си – Розалина и Габриел Пенчеви.

Покривът на една от стаите в дома на Светла от Гачевци е пред срутване. Павлина организира няколко доброволци, които в продължение на седмици отделят от времето си, за да ходят до Гачевци, да разчистват, подреждат и помагат на жената. В каузата на помощ идва и Жанета Кирчева. Тя се свързва с група от строителни работници и фирми, които откликват на молбата за помощ . Със събраните пари от младоженците и с помощта на още дарители каузата стига до щастлив край – покривът и таванът на къщата са поправени, доставени са нови електроуреди, осигурени са дърва за зимата. Семейство Диклич дарява обзавеждане – не е чисто ново, но прилично, за да живеят нормално и спокойно Светла и сина й.

„Искам да изкажа огромната си благодарност на всички, които взеха присърце проблема на Светла, включиха се с финанси и материали – имахме тайни дарители на строителни материали. За мен беше изключително изпитание на моя дух, кураж и себеотдаване. За групата „Габровски майки даряват надежда“ съм убедена, че ще се изправят пред редица предизвикателства на духа и волята. Но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ – споделя Павлина Крумова.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.