Автобусна спирка "Рачо Ковача" в Габрово © Община Габрово

Преустройват автобусна спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“, временно местят спирката и затварят тротоара

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Автобусна спирка "Рачо Ковача" в Габрово © Община Габрово
Автобусна спирка „Рачо Ковача“ в Габрово © Община Габрово

Преустройството на автобусна спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“ започва във вторник, 3 април, съобщават от Община Габрово. Това е спирката, намираща се на ул. „Юрий Венелин“, срещу паметника на Рачо Ковача. Строително-ремонтните работи са част от проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“, чиято обща стойност е над 13 млн. лв.

Как ще изглежда новата спирка?

Тротоарът и част от пътното платно на уширението за спирката ще бъдат изнесени конзолно над р. Янтра. Ще бъде изработен „джоб“ със стоманобетонова конструкция, нов предпазен парапет за пешеходци и стойка за новата информационна система на масовия градски транспорт.

Затварят тротоара откъм река Янтра, местят съществуващата спирка

Заради ремонтите тротоарът по ул. „Юрий Венелин“ откъм река Янтра ще бъде затворен за преминаване в участъка от мост „Игото“ до Баев мост. Съществуващата автобусна спирка „Рачо Ковача“ ще бъде изместена непосредствено преди затворения за движение участък. Автомобилното движение няма да бъде ограничавано и се запазва двупосочно. Маршрутът на масовия градски транспорт по ул. „Юрий Венелин“ остава непроменен.

Какво включва проектът за модернизация на градския транспорт в Габрово?

Първа копка по проекта за интегриран градски транспорт в Габрово беше направена на предгаровия площад „Марсел де Бископ“ на 22 ноември 2017 г., както Габрово Daily информира. Ето какво още включва проектът по данни на Община Габрово:

  • 14 нови автобуси
  • 104 електронни информационни табла на спирките
  • реконструкция на транспортната инфраструктура и съоръженията към нея посредством преустройство на съществуваща автобусна спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото в „джоб“
  • кръгово кръстовище в района на жп гарата и ремонт на предгаровия площад
  • ремонт на подлезите до Дома на хумора и сатирата и Автогарата и изграждане на асансьори при подлезите
  • подобряване организацията на движението на пет от най-натоварените кръстовища в Габрово.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.