СУ "Отец Паисий" Габрово. Изображение: www.souotecpaisii.com

Предложение: три габровски училища да станат средищни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

СУ "Отец Паисий" Габрово. Изображение: www.souotecpaisii.com
СУ „Отец Паисий“ Габрово. Изображение: www.souotecpaisii.com

Три габровски училища – ОУ „Христо Ботев“, СУ „Райчо Каролев“ и СУ „Отец Паисий“ – ще бъдат предложени пред МОН за включване в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2018/2019 година. Решението е на Общински съвет Габрово от последното му заседание на 30 август, съобщават от Община Габрово.

В средищното училище се обучават деца от населени места на територията на общината или от съседни общини, в които няма училище. Процедурата за приемане на едно училище като средищно се извършва всяка година.

Ето и предложението за разпределението на учениците в трите училища.

ОУ „Христо Ботев“ ще е средищно училище за ученици от І до VІІ клас на деца от селата Жълтеш, Борики и Чарково. СУ „Райчо Каролев“ ще е средищно училище за ученици от І до ХІІ клас на деца от селата Армени, Враниловци, Гарвани, Гергини, Гледаци, Горно Поповци, Гъбене, Драгановци, Музга, Николчовци, Пецовци, Поповци, Райновци, Райчевци, Смиловци, Яворец и Янковци. СУ „Отец Паисий“ ще е средищно училище за ученици от І до ХІІ клас на деца от селата Шарани, Яворец, Враниловци, Гарвани, Гергини, Киевци, Мрахори, Гъбене и Костенковци.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.