Национална Априловска гимназия Габрово

10 000 ученици тръгнаха на училище в Габровска област

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национална Априловска гимназия ГабровоВ днешния 15 септември около 10 хиляди ученика ще влязат в училищата на Габровска област, от тях 891 са първокласници, съобщи началникът на Регионалния инпекторат по образование Георги Маринов, цитиран от в. „100 вести“. „Създадена е добра организация за новата учебна година. Почти навсякъде са приключили ремонтните дейности в училищата. Ако някъде все още не са, то те няма да попречат на нормалния учебен процес” – заяви Георги Маринов.

Броят на учениците не се е променил съществено от измината учебна 2013-2014 година. Тази година първокласниците в областта са 891. От тях 460 са в Габрово, 51 – в Дряново, 309 – в Севлиево и 74 – в Трявна. „Общият брой на учениците от 1 до 12 клас в Габровска област през тази учебна година ще бъде около 10 хил., толкова бяха и през миналата – съобщи Маринов. – Те ще учат в 37 училища.

„Нека се запази тази възходяща линия и през тази учебна година като традиция за Габровска област” – пожела Маринов. Тази година е постигнат пълен обхват на децата и учениците, подлежащи на задължително обучение в подготвителните групи и училищата. Постигната е на 100% обезпеченост с учебни комплекти за безвъзмездно ползване от ученици от 1 до 7 клас, и подготвителните групи в детските градини.

Пълният текст на новината четете във в. „100 вести“,  15 септември 2014 г., “Днес около 10 хиляди ученика ще влязат в училищата на Габровска област, 891 от тях са първокласници”, автор Минка Минчева

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.