Габровчето Ясен Пенчев с номинация за наградите на фондация „Димитър Бербатов“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ясен Пенчев - номинация за наградите на фондация "Димитър Бербатов"9-годишното габровче Ясен Пенчев е номинирано за седмите „Награди за успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Ясен е ученик в 3 клас в СОУ „Райчо Каролев“ в Габрово. Занимава се с изобразително изкуство, като през 2014 г. Художествена галерия „Христо Цокев”организира самостоятелна изложба с творбите на Ясен и неговата по-малка сестра Вяра. Негов ръководител е Елиза Ковачева.

Как се гласува за „стипендиант на публиката“

За първи път тази година ще бъде избран „стипендиант на публиката“ – това ще бъде детето, събрало най-много гласове чрез бутона „Препоръчай“ (в края на страницата с номинацията на детето). За габровчето Ясен Пенчев може да се гласува от страницата му тук. Стипендиантът на публиката ще получи стипендия в размер на 50% от лауреатската. Според условията на сайта на фондация „Димитър Бербатов“ бутонът „Препоръчай“ се използва, след като посетителят на уебсайта е прочел информацията за детето и преценява, че то заслужава да е „стипендиант на публиката“. От този бутон може да се „гласува“ само веднъж от едно устройство. Един човек може да гласува за повече от едно дете.

Как се номинират деца за наградите?

До 15 февруари 2015 г. (24.00 часа българско време) ще могат да се номинират и други деца за седмите „Награди за успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Валидни са само номинациите, направени чрез формата в секция „Номинирай“ на сайта на фондацията тук.

Всеки може да номинира едно или повече деца – ученици, наградени през 2014 г. в областта на изкуствата, науката или спорта, както и участници в благотворителни проекти.

Могат да бъдат номинирани деца – ученици (от І до ХІІ клас) в български училища – в страната или в чужбина, които имат изяви и удостоверени успехи (документ за класиране от 1 до 3 място, национален или наднационален рекорд или Grand Prix) през 2014 г. в посочените по-горе области. Детето трябва да е ученик в момента на спечелване на отличието. Могат да бъдат номинирани студенти първокурсници, които са спечелили отличие като ученици в последен клас. Както и първокласници, ако отличието не е спечелено, докато са били в детската градина.

Пълните условия за седмите „Награди за успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ могат да се прочетат тук.

Ясен има множество награди от национални и международни конкурси за изобразително изкуство:

1. Първо място – група 6-9 г. – Национален конкурс за детска рисунка „Детство мое – реално и вълшебно” – Ловеч, 26.05.2014 г.
Мястото е дублирано. Конкурсът се провежда ежегодно и е включен в Националния календар на извънучилищните дейности на МОН.

2. Първа награда – раздел „Рисунка”, ІІ възр. група (І-ІV клас) – ІІІ Национален конкурс за детска рисунка „Приказките”, тема „Приказките на Шарл Перо” – Варна, 2014 г.
Наградата е дублирана. Конкурсът се провежда ежегодно и е включен в Националния календар на извънучилищните дейности на МОН.

3. Първо място – възр. група 7-10 г., категория „Рисунка“, тема „Победи опасността на пътя и в превозното средство” – Общонационален конкурс за рисунка и фотография/фотоколаж „Победи опасността!” – София, 20.11.2014 г.
Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето и е включен в календара на Министерството на здравеопазването.

4. Първо място – І възр. група (5-9 г), жанр ”Живопис” – Общонационален конкурс за произведения на изкуството, изработени от талантливи деца – София, 04.03.2014 г.
Конкурсът е включен в календара на КНСБ.

5. Втора награда – възр. група 8-11 г., тема ”Книги” – Международен месечен онлайн конкурс за детска рисунка на галерия “Look and Learn” – Лондон (Великобритания), август 2014 г.
“Look and Learn” е една от най-големите в света онлайн галерии за детско изобразително изкуство на деца от цял свят, която всеки месец провежда международни конкурси за рисунка по зададена тема. Тези конкурси излъчват по едно първа, втора и трета награда в три възрастови категории. Не са включени в календара на международна федерация или съюз.

6. Ясен е вписан в Почетната книга „Дарования и постижения” на Община Габрово за 2014 г.

Освен гореизброените постижения, през 2014 г. Ясен спечели още много други награди, някои от които са следните:

-„Eco Friend Prize” в V КАО Международен екологичен конкурс за детска рисунка, проведен в Токио (Япония). Ясен е единственото дете от България, което през 2014 г. получава престижната Eco Friend Prize. В петото издание на конкурса взеха участие 8 753 рисунки на деца от 30 страни от целия свят. Само 32 от тях получават индивидуални награди, сред които е Eco Friend Prize;

-Награда “Star Artist” в Международен онлайн конкурс за детска рисунка „Picasso Art Contest 2014“. Това е най-високото отличие в конкурса. В състезанието участват деца от цял свят на възраст от 6 до 19 г. Участниците изпращат свои рисунки, които се оценяват от компетентно жури.;

-Трета награда в Международен месечен онлайн конкурс за детска рисунка на галерия “Look and Learn” – Лондон (Великобритания), февруари 2014 г. с тема ”Минотавър”;

-Трета награда в Международен месечен онлайн конкурс за детска рисунка на галерия “Look and Learn” – Лондон (Великобритания), април 2014 г. с тема ”Дизайн на тениска”;

-Второ място в раздел „Изобразително изкуство” на Международен конкурс „Аз обичам Черно море!” – Несебър;

-Сребърна награда в Конкурс по изобразително изкуство „Обичаме България!”, организиран за българските деца по целия свят;

-Награда на Сливенската митрополия в Конкурс за коледна картичка „Весела Коледа за всички” – Сливен;

-Награда от Националния конкурс „Рецептите на баба” – 2014 г., раздел „Рисунка”;

-Първо място в областен кръг на Международен конкурс „С очите си видях бедата” – Габрово

Ясен е член на Клуб 2013 на Фондация „Димитър Бербатов”.

През 2014 г. габровчето Мартин Копчев получи Голямата награда в категория Наука, I-V клас, от Фондация „Димитър Бербатов“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.