Габровчетата от ЦДГ „Явор“ изпратиха 174 коледни картички

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Коледни ателиета в ЦДГ "Явор"174 коледни картички изпратиха малките габровчета от детска градина „Явор“ до свои европейски приятелчета от Румъния, Латвия, Унгария и Турция. Празничният жест е част от дейностите по проект „Аct together – Вe creativе!“ – „Да творим заедно!“, в който си партнират образователни институции за деца от пет страни.

Деца, родители и учители влязоха в ролята на работни джуджета и под звуците на празнични песни с настроение, въображение, умение и сръчност сътвориха прекрасни картички на тема „Зимни празници“. Участниците в коледните ателиета са пресъздали своите представи и емоции за приказни коледни герои, новогодишни атрибути, тематични украси и български традиции. Разноцветните картички са надписани със специални пожелания и изпратени като изненада за децата, учителите и родителите в партньорските детски градини.

„Да творим заедно!“ цели да развива творчески занимания в различни направления на изкуството. Идеята е да се създаде практически модел, който да намери приложение в образователните системи на страните-партньори. Взаимодействието е в областта на визуалните изкуства в предучилищна възраст. Проектът се осъществява чрез европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ по ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ – дейност „Стратегически партньорства“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.