Технически университет Габрово обнови парка до Учебен корпус 1 (Интеграл)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет – Габрово благоустрои територия от десет декара до Учебен корпус 1 (Интеграла). Обновени са паркингът и парконата зона, споделят от учебното заведение.

Алеите са рехабилитирани, с нови настилки, тротоари и стъпала. Поставени са пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци. Мястото е осветено и е инсталирана система за видеонаблюдение. За притежателите на електромобили е монтирана зарядна станция. Със собствени средства на университета теренът е бил озеленен с нови дървета и храсти.

Технически университет – Габрово благоустрои територията до Учебен корпус 1 (Интеграла). Снимка: ТУ Габрово

Дейностите са съфинансирани от ТУ Габрово и от Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“, за която вече писахме в статия на Габрово Daily. Строително-ремонтните работи са извършени от хасковската фирма „Билд инвест“ ООД, стойността им е 274 286 лв.

Територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на ТУ Габрово преди обновяването. Снимка: ТУ Габрово

Съгласно изискванията на програмата в рамките на проекта общо 12 безработни лица от Габрово са преминали професионално обучение и са придобили квалификация по специалността „Строител на пътища, магистрали и съоръжения към тях“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.