Технически университет Габрово откри нова роботизирана лаборатория

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет Габрово откри днес нова лаборатория, оборудвана с робот FANUC M-430iA, дарен от компанията производител за целите на практическото обучение на студентите.

С новия робот Технически университет-Габрово е първият университет, който разполага с две лаборатории на FANUC, чрез които студентите имат възможност да се докоснат до съвременните технологични решения в областта на автоматизацията.

С над 60 години опит в разработването на компютърно цифрово оборудване за управление, повече от 27,5 милиона продукта, инсталирани по целия свят, и над 8000 служители FANUC е един от водещите световни производители на индустриална автоматизация, споделят от ТУ Габрово.

Ректорът на висшето училище в Габрово проф. Илия Железаров отбеляза значимостта на новата лаборатория и подчерта, че това е първата стъпка за създаване на специална лаборатория, ориентирана към Индустрия 4.0.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.