Технически университет Габрово откри новата академична година

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет Габрово откри новата академична година с тържествена церемония на 14 септември.

Ректорът на ТУ Габрово проф. Илия Железаров благодари на новоприетите студенти за избора да продължат своето образование в Технически университет – Габрово. Той напомни за добрите образователни традиции на ТУ Габрово, за новите инициативи и предстоящото откриване на втория по големина Технологичен парк в страната, за възможностите, които стоят пред всички студенти, за облика на град Габрово, в който традициите в образованието, иновациите и предприемаческия дух вървят ръка за ръка.

Амбициозна и успешна учебна година пожела кметът на Габрово Таня Христова на студентите в Технически университет Габрово. Тя ги поздрави за избора на учебно заведение, „едно от най-модерните и визионерски в момента“, и им пожела да бъдат неизменна част от неговото развитие и успехи.

„Имайте креативен и отговорен подход към образованието. Нека годините в Техническия университет бъдат най-ярките от живота ви. На академичния състав пожелавам вдъхновяващи студенти, отворени за знания и готови да се справят с новостите в учебния процес“ – пожела областният управител на Габрово Невена Петкова.

На тържествената церемония присъстваха и членовете на Университетското настоятелство – инж. Николинка Хинкова, инж. Десислава Колева и инж. Калоян Иванов.

На този етап университетът предлага хибридна програма – част от учебния материал и определени модули ще се поднасят онлайн, а практическите и лабораторни занятия ще се провеждат присъствено при спазване на всички мерки за дезинфекция и формиране на малки групи. Университетът разполага с огромна материална база, която ще позволи да се спазва изискването за социална дистанция – напомниха от ръководството.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.