Технически университет Габрово получи дарение от маски от Китай

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет Габрово получи дарение от 300 маски за еднократна употреба от Технологичния университет в китайския град Нинбо. За това съобщи ректорът проф. д-р инж. Илия Железаров на провелия се днес онлайн академичен съвет.

Защитните средства ще бъдат използвани от администрацията и посетителите в университетските корпуси. Университетът в Нинбо и ТУ – Габрово участват в съвместна инициатива – „Коланът и пътят“, и имат ползотворно сътрудничество в областта на научните изследвания и проектната дейност, съобщават от Технически университет в Габрово.

Към маските е изпратен и Наръчник за профилактика и лечение на COVID-19. Сборникът е под редакция на Първата клинична болница към медицинския факултет на университета в провинция Джъдзян и съдържа ценни съвети за противодействие на коронавируса.

Технически университет – Габрово благодари на приятелите си от Технологичния университет в Нинбо за жеста на подкрепа и съпричастност.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.