Технически университет ще благоустрои територията до Интеграла

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Технически университет – Габрово ще благоустрои територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) чрез финансиране по програма „Красива България“. Университетът в Габрово е единственото висше училище от страната, кандидатствало за финансиране.

Проектът на ТУ Габрово е на обща стойност 342 982 лв., като безвъзмездната субсидия е 119 975 лв., а останалите средства са от университетския бюджет. Срокът за изпълнение е до края на месец ноември тази година, съобщават от ТУ Габрово.

Идеята е мястото да се облагороди и да стане приятно както за учащите, така и за жителите на района. Строително-ремонтните дейности ще обхванат площ около 10 дка между учебните корпуси 1 и 5. Предвидено е обновяване на паркинг зоната. Прилежащата алейна мрежа ще бъде основно рехабилитирана с нови настилки, тротоари и стъпала.

Включено е парково обзавеждане с пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за отпадъци. Неподдържаната растителност ще бъде почистена и на нейно място ще се направи затревяване и засаждане на дървесни и храстови видове. Ще бъдат монтирани LED осветители, видеонаблюдение и поливна система, които сега липсват.

Съгласно Националния план за действие по заетостта през 2021 г. част от работниците на обекта трябва да са безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.