Тун дари средства за нов автомобил на Дневния център за деца с увреждания

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Дарение от Тун за Дневния център за деца с уврежданияОбщината и гражданите на партньорския ни град Тун набраха чрез дарителска кампания 10 430 швейцарски франка (около 16 000 лв.) за закупуване на нов автомобил за Дневния център за деца и младежи с увреждания.

В нощта на Великден тази година, бусът, който превозваше младежите, бе откраднат. Извършителят не беше открит и затова сигналът в местната дирекция на полицията е прекратен. За да могат да транспортират децата си, родителите започват да събират ежемесечно средства в размер на около 600 лв. за наем на автомобил с платформа за инвалидни колички.

Град Тун  отпусна 5 000 швейцарски франка от своя извънбюджетна сметка, а останалата част от средствата в размер на 5 430 швейцарски франка бе събрана от членовете на Сдружението за подпомагане Тун – Габрово и от гражданите на Тун чрез дарителска акция.

Помощта от Тун идва след писмо от кмета на Община Габрово Таня Христова, в резултат на което координаторът на партньорството и пълномощник на кмета г-жа Жасмина Щалдер стартира акция за набиране на средства за закупуване на нов автомобил.

„От страна на Община Габрово имахме уверение, че институцията ще участва със сума от 5 000 лв., което предполага закупуването на по-нов автомобил, с което се надяваме за следващия период от около 5 – 10 години въпроса с транспорта на Дневния център за деца и младежи с увреждания да бъде решен“ – каза Жасмина Щалдер при символичното връчване на дарителския чек на г-жа Светла Григорова, Директор на Дневния център за деца и младежи с увреждания.

„За около 3 месеца успяхме да наберем тази сума, което за мен е знак на изключителна солидарност от страна на обществеността в гр.Тун. Радвам се, че все още има хора, които се вълнуват до такава степен от съдбата на Габрово и се надявам, че в следващите седмици този въпрос най-после ще бъде решен, за да може да започнете новата година с един проблем по-малко.

За съжаление в Швейцария хората получават информация за лошите и негативни неща, които се случват в България или Габрово. С Дневния център ние работим от около 10 години, а с Община Габрово сме партньори от 17. Ако не беше доверието и всички положителни неща, които са се случвали, тази кампания нямаше да има такъв успех. Град Тун застана със своето име като гарант пред местната общественост, че нашият партньор наистина има нужда от тази помощ“ – сподели още Жасмина Щалдер.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.