Корпус 3 и Библиотека на Технически университет Габрово. Снимка: Радиоклуб ТУ-Габрово

Технически университет – Габрово ще приема студенти с оценки от матурите, таксите остават същите

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

През учебната 2021-2022 г. Технически университет – Габрово ще приема студенти с резултати от държавните зрелостни изпити (матури).

Специалностите, за които оценката от зрелостните изпити по изброените дисциплини ще замени оценката от конкурсен изпит в ТУ – Габрово, са 17 на брой в бакалавърските програми и 4 за степен „професионален бакалавър“.

Таксите по всички специалности за новоприетите студенти в университета запазват размерите си от миналата година.

Повече за кандидат-студентската кампания в ТУ Габрово

Кандидатите, завършили средното си образование след 2008 г., могат да се явят с оценките от матурите по математика, физика и астрономия, български език и литература, география и икономика, история и цивилизация и по предметен цикъл философия.

Оценките от държавните изпити за придобита степен на професионална квалификация или защита на дипломна работа също ще могат да се използват при кандидатстване съгласно изискванията на Националната агенция за професионално образование и обучение.

Кандидат-студентите, участвали в национални олимпиади и състезания, се приемат без конкурсен изпит с резултатите за оценка по специфична скала, когато конкурсният изпит за желаната от тях специалност съответства на предмета на олимпиадата.

Кога са изпитите в ТУ Габрово?

Предварителните изпити по математика, български език и литература, география и общотехническа подготовка ще се проведат на 27 февруари, 27 март, 24 април и 29 май 2021 г. Конкурсните изпити са предвидени за 1 и 2 юли. Заради епидемичната обстановка от миналата година ТУ – Габрово предлага възможност за онлайн изпити и записване.

Информация за признаване на резултатите от държавните зрелостни изпити през 2021 г. по специалности е публикувана на следния линк – Технически университет – Габрово.

Всичко за кандидатстудентската кампания на ТУ – Габрово и Технически колеж – Ловеч можете да научите на https://www.tugab.bg/priem/kandidatstudentski-priem.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.