В Габрово ще се проведе Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведе тези дни в Габрово. В града ни пристигат 16 отбора от цялата страна с участници от V-VII клас. Област Габрово ще бъде представена от отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, които завоюваха първо място по време на областния кръг, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Официалното откриване ще се състои на 5 юни от 10:45 ч. в НУ „Васил Левски“, в същия ден е предвиден и писмен тест за участниците. На 6 юни с начален час 9:00 ч. е практическото състезание отново в училището – домакин.

В рамките на два дни учениците ще покриват писмен и практически тест, а целта на въпросите и проверката на уменията им за майсторско управление на велосипед е да се насочи вниманието към спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност щом сме участници в пътното движение. Освен състезателната част, Община Габрово осигурява възможност за всички отбори да се запознаят с културно-историческите забележителности на Габрово.

Домакин на състезанието е Регионално управление на образованието – Габрово с подкрепата на Община Габрово и Областна администрация – Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.