СУ "Райчо Каролев" - Габрово

СУ „Райчо Каролев“ с дистанционно обучение заради 16 учители с COVID-19

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

СУ „Райчо Каролев“ в Габрово променя режима на преподаване за периода от 28 септември до 9 октомври 2020 г. Големите класове ще учат дистанционно, а малките ще ходят на училище, но по определена схема.

Причината е, че 16 учители от училището са с положителни проби на COVID-19, информират от Община Габрово. Учителите са поставени под домашна карантина, като измежду тях няма хоспитализирани. Засега в Регионалната здравна инспекция – Габрово няма данни за заболели деца или такива с грипоподобни оплаквания от това училище.

Преустановява се и транспортът за пътуващите деца от началната степен. На 28 септември предстои тестване на шофьорите и останалия непедагогически персонал на училището. След излизане на техните проби родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени от училището кога тази услуга ще бъде възстановена.

За учениците от 1 до 3 клас

Обучението на учениците от 1 до 3 клас включително ще бъде присъствено. Класовете ще се разделят на 2 групи, децата ще са по едно на чин и през чин, а занятията в занималнята ще протичат по същия начин. Столовата и лафката няма да функционират, затова родителите трябва да приготвят храна и вода от вкъщи за своите деца. Графиците за междучасията ще бъдат качени на сайта на СУ „Райчо Каролев“.

Влизането в сградата на СУ „Райчо Каролев“ за учениците в първи клас ще става през централния вход, занятията ще започват в 8:30 часа и ще се учи само на първия етаж. Вторите класове ще започват часовете в 8:15 часа, ще влизат през десния (западен) вход на сградата и ще учат само на втория етаж. За третите класове учебният ден ще стартира в 8:00 часа, занятията ще се провеждат само на третия етаж, а влизането в училище ще става откъм столовата.

За учениците от 4 до 12 клас

Учениците от 4 до 12 клас ще преминат на дистанционна форма на обучение през платформата Microsoft Teams за периода от 28 септември до 9 октомври 2020 г.

Какво трябва да знаят родителите на деца, посещаващи детски заведения и училища в условията на COVID-19


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.