Седмица на будителите за габровчетата от ДГ „Мики Маус“, посетиха Музея на образованието

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Детска градина „Мики Маус“ в Габрово организира седмица на народните будители. Инициативата започна в края на миналата седмица с „Приказка за първото българско училище“ и посещение в Националния музей на образованието, съобщават от ДГ „Мики Маус“.

Децата от трета подготвителна група /5-годишни/, учители и родители се пренесоха назад във времето и „писаха“ с пера и мастилници, с калем и върху пясък. Слушаха за Васил Априлов, поднесоха цветя на паметника му.

Най-малките посетители на Националния музей на образованието няма да запомнят всичко, но тази среща с историята, емоционалното преживяване ще е първата крачка по дългия път на познание на българската духовност, споделят техните възпитателки.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.