Има свободни места за първокласници в 5 училища в Габрово след второ класиране

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

В пет училища в Габрово има свободни места за първокласници след второ класиране. Свободните места по учебните заведения са както следва:

НУ „Васил Левски“ – няма свободни места; ОУ „Ран Босилек“ – 1 свободно място; ОУ „Неофит Рилски“ – няма свободни места; ОУ „Христо Ботев“ – 10 свободни места; ОУ „Иван Вазов“ – 14 свободни места; ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – няма свободни места; СУ „Райчо Каролев“ – 29 свободни места; СУ „Отец Паисий“ – 30 свободни места.

Как да подадете заявление за първокласник?

Заявленията на неприетите в училище деца трябва да се редактират съобразно свободните места. От Община Габрово уведомяват родителите, че за децата, които са били приети, но не са записани в училище, следва да се анулира подаденото заявление и да се попълни ново, съобразено със свободните места. Не може да се подават заявления за училища, в които няма свободни места.

Родителите, които не са подавали заявление в електронната система за прием, трябва да попълнят своето заявление при отваряне на системата.

Отварянето на системата ще е на 20 юни 2020 г. в 10:00 часа, а ще бъде затворена на 22 юни 2020 г. в 23:59 часа. На 20 и 21 юни 2020 г. от 10:00 до 17:00 ч. в дирекция „Образование и социални дейности“ ще има дежурен експерт, който ще оказва съдействие на родителите при регистрация/редактиране в системата. За да бъдат посрещнати в Общината, родителите трябва да се обадят на телефон 066/818 319.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.