Ученици от областите В. Търново, Габрово и Ловеч в регионално състезание „Евроскола“ в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Регионално състезание "Евроскола" в Габрово
Регионално състезание „Евроскола“ в Габрово. Изображение: europarl.bg

Регионално състезание по програмата „Евроскола“ на Европейския парламент в Страсбург ще се проведе в Габрово на 19 ноември. Мястото е Художествената галерия „Христо Цокев“, научаваме от Информационното бюро на Европейския парламент в България.

В състезанието ще участват ученици на възраст 16-18 години в училища от областите Велико Търново, Габрово и Ловеч. От област Габрово ще се включат Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ и СУ „П. Р. Славейков“ – Трявна.

В състезанието в Габрово ще участват ученици и от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“, Тетевен; Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново; Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Велико Търново; Старопрестолна професионална гимназия по икономика, Велико Търново; СУ „Вела Благоева“, Велико Търново; СУ „Георги Измирлиев“, Горна Оряховица; СУ „Максим Райкович“, Лясковец; СУ „Николай Катранов“, Свищов; СУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш и Частна профилирана гимназия „Американски колеж – Аркус“, Велико Търново.

Темите, по които учениците трябва да се подготвят, са обществено-политически. Сред тях са бежанската криза, единен цифров пазар, парламентарни групи в Европейския парламент, правата на човека и награда „Сахаров“, промени в климата, права на жените и други.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще бъде жури в Регионалното състезание „Евроскола“ в Габрово, обявиха от неговия пресцентър.

Събитието се организира от Генерална дирекция за комуникация, Дирекция на информационните бюра и Информационно бюро на Европейския парламент в България.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.