Технически университет - Габрово

Проф. Железаров: Имаме нужда от университет като ТУ Габрово с експертиза и значима роля за региона

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ректорът на Технически университет Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров коментира предстоящата реформа във висшето образование със специално обръщение към цялата академична и студентска общност, към всички бъдещи кандидат-студенти, към бизнес партньорите, както и към цялата общественост в Габрово и региона.

„Изключително важно е да отчетем факта, че освен световно видими български университети, трябва да има и университети като Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) с уникална експертиза и със значима роля в развитието на региона и утвърждаването му като място, развиващо наука и иновации“, посочва проф. Железаров и допълва:

„В медийните публикации се появиха редица информации и коментари след представяне на вижданията на МОН, но в нито една от публикациите не е засегнат въпросът за предстоящо сливане и преструктуриране на ТУ-Габрово. Предвид повишения обществен и медиен интерес към темата, както и предвид предстоящи коментари, искам да подчертая, че ТУ-Габрово стои стабилно на картата на висшите училища в България и в продължение на повече от 58 години отстоява позициите си на престижна и авторитетна образователна и научноизследователска институция.

С настоящата позиция се обръщам към всички бъдещи студенти, към всички бивши и настоящи възпитаници на Университета, към всички преподаватели, служители и приятели и към обществеността да продължат да се доверяват на традициите, иновациите и качеството в инженерното образование, които са символи на ТУ-Габрово.“

Пълният текст на изявлението на ректора на ТУ Габрово е наличен на университетския сайт тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Община Габрово е против лишаването на Технически университет от автономия


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.