Национална Априловска гимназия

Празнична програма за 180-годишнината на Априловото училище

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национална Априловска гимназияОбявена е празничната програма за тържественото честване на 180-годишнината на Априловото училище – първото новобългарско светско училище у нас.

На 13 януари от 18 часа в зала „Възраждане“ ще се състои тържественият юбилеен концерт „Веднъж да стане начало…“ за габровската общественост и родители.

На 14 януари от 10 часа ще бъде вътрешноучилищната интелектуална игра „Шифърът на Априлов“. Ще участват преподаватели и учители от 8 до 12 клас.

От 12 часа в празничния ден ще се състои „Гласът на камбаната“ – ритуал пред Паметника на Васил Априлов.

От 13 часа на 14 януари в зала „Възраждане“ ще бъде тържественият юбилеен концерт за училищната общност.

На 2 януари 1835 г. Априловото училище отваря врати за всички ученолюбиви българчета. Годишнината от откриването на училището по традиция се чества по нов стил на 14 януари.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.