Програма "Здравейко" в училища в Габрово © Община Габрово

Почна програма „Здравейко“ за най-малките ученици в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Програма "Здравейко" в училища в Габрово © Община Габрово
Програма „Здравейко“ в училища в Габрово © Община Габрово

Програмата „Здравейко“ стартира през януари с нови занятия за ученици от І до ІV клас в Габрово. Основната цел на „Здравейко“ е повишаване на здравната и физическа култура на децата, популяризиране на спорта и здравословния начин на живот. Програмата е разработена от Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово, споделят от местната администрация.

Училищата, които са заявили желание да се включат в програмата през тази учебна година, са ОУ “Ран Босилек“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ „Отец Паисий“. Предстоят часове и в ОУ „Иван Вазов“.

„Здравейко“ има общо три модула. Обсъждат се теми като здравословното хранене, активния начин на живот, развиване на емоционална интелигентност и социални умения, позитивно общуване и изграждане на здравословни взаимоотношения с родители, учители и съученици.

Вторият модул от занятията „Здравейко спортува“ е любим на всички деца. Това са игрите, които се провеждат във физкултурните салони на училищата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.