Половината ученици от 1 до 4 клас в област Габрово се връщат в класните стаи

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Присъственият учебен процес ще се възобнови за 1455 ученика от 1 до 4 клас в област Габрово от 10 ноември, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Това са 48 % от всички 2977 ученици в тези класове. От 161 паралелки за областта 107 ще се обучават присъствено, а останалите продължават на дистанционно обучение, тъй като не са получили съгласие за тестване от по-голямата част от родителите.

Това сочат данните, изпратени от началника на Регионално управление на образованието в Габрово Георги Маринов до областния управител Борислав Бончев. „Към този момент във всички общини вече има доставени тестове“ – допълва информацията Маринов.

На сайта на Министерство на образованието са публикувани конкретни насоки и инструкции за работа, както и заповедта на министрите на здравеопазването и образованието, която регламентира подробно процеса на тестване в училищата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.