ПГТ "Пенчо Семов" - Габрово

ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово се включи в Световната седмица на предприемачеството

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ПГТ "Пенчо Семов" - Габрово
ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово © www.pgt.gabrovo.bg

Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово се включи в Световната седмица на предприемачеството.

От 13 до 15 ноември г-жа Пенка Пенева участва в квалификация за прилагане на нови учебни програми и стандарти по предприемачество в осми клас. На 15 ноември госпожа Петя Пълевска проведе открит урок с 12 „а” клас, специалност „Икономика и мениджмънт” на тема  „Възникване на бизнес идеите”. На 16 ноември се  проведе училищен празник на предприемачеството, в който като гост лектори участват Красимир Мирчев – управител на „Полипрес” ООД, Георги Георгиев – управител на „Гелд Маркет” ЕООД, Димитрина Стоилова – управител на хотел „Габрово“, Кристина Георгиева – управител на пекарна „Дафнихаус”.

Работодателите представиха своите фирми, разказаха как са решили да стартират бизнеса си, с какви трудности се срещат и как ги преодоляват в съвременната динамична пазарна среда.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Седмица на предприемачеството се проведе в Габрово от 19 до 22 октомври. В програмата бяха включени бизнес конференция, среща по световния формат „Световно кафене“ и второ издание на Лагер за иновации.

Младежи, бизнес, творци и министри в Габрово за Седмица на предприемачеството (ПРОГРАМА)

Образованието по предприемачество в ПГТ „Пенчо Семов” подготвя младите хора с уменията, знанията и нагласите, които са им необходими както да започнат собствен бизнес, така и да станат отлични професионалисти, работещи в различни сфери на частния и публичния сектор.

Световната седмица на предприемачеството (13- 19 ноември 2017г.) е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.