Технически университет Габрово и ПТГ „Д-р Никола Василиади“ ще си партнират

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ректорът на Технически университет Габрово проф. Илия Железаров и директорът на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ Корнелия Мотова подписаха споразумение за партньорство между двете институции, споделят от ТУ Габрово.

Чрез споразумението техническата гимназия и университетът в Габрово ще реализират съвместни инициативи и партньорство при провеждане на интегративни уроци на ученици от различните специалности в училището с преподаватели от ТУ – Габрово. Съвместно ще се осъществяват  клубните занимания по интереси. Ще се разработи сборник-наръчник за учениците от техническата гимназия в подкрепа на дуалното обучение по специалността „Мехатроника“, в осъществяване на иновативно обучение в най-новата дуална специалност – „Електрически превозни средства“ и при разработването на учебни планове, програми и учебни помагала в подкрепа на новите технически дисциплини в училището.

По думите на директора на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ чрез това споразумение учениците и младите хора ще имат възможност да продължат своето образование и да се развиват в град Габрово.

„Гимназията съществува преди създаването на първите технически университети в България, а връзката между двете институции е естествена и се развива в продължение на десетилетия. С промените в Закона за висшето образование и с подкрепата МОН, Община Габрово и РУО ние институционализирахме това сътрудничество, с амбицията да продължим да развиваме съвместни инициативи и да създаваме условия за бъдещото развитие на двете институции“, заяви при подписването ректорът на ТУ Габрово проф. Железаров.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.