Децата от ОУ „Неофит Рилски“ със 7 награди от фестивал в Албена

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Седем награди от ХХІ Международен фестивал „Приятели на България“ в Албена спечелиха талантливите деца на Основно училище „Неофит Рилски“ в Габрово.

Малките актори от театър „Вълшебник“, танцорите от състава за латино танци „Инкансабле“ и индивидуални музикални изпълнители от габровското училище се състезаваха с деца и младежи от цялата страна. Подготовката премина при изключително трудни условия след извънредното положение и спазване на епидемичните условия.  Макар че започнаха в началото на учебната година, забраната за три месеца прекъсна творческия процес, но децата вложиха талант, ентусиазъм и много отговорност и се подготвиха на високо ниво, споделят от училището.

Театър „Вълшебник“ с ръководител Виктория Петрова поднесе на публиката любим на десетки поколения спектакъл „Доктор Ох, Боли“ от Корней Чуковски. Комедията прозвуча много актуално, защото Доктор Ох, Боли лекува безвъзмездно много животинки и бе изправен пред предизвикателството да отиде спешно в Африка и да спаси болните маймунки. Спектакълът получи награда „Лауреат Първа степен“.

Танцов състав за латино танци „INCANSABLE” при Основно училище „Неофит Рилски“  с художествен ръководител Габриела Косева завладя публика, гости и жури с прекрасните ритми, красиви костюми и много настроение. Танцовият състав също получи първа награда „Лауреат Първа степен“.

Божидар Кържин, ученик в пети клас на ОУ „Неофит Рилски“, зае две първи места „ Лауреат Първа степен“ за  изпълнение на акордеон на „Пасо добле“ и „Право хоро“ и „ Лауреат Първа степен“ за изпълнение на „Буенек“ в дует с Юлиян Петров, който също е петокласник в ОУ „Неофит Рилски“ . Юлиян се представи с индивидуалното изпълнение на гъдулка ‚Дайчово хоро“,  като зае второ място „Лауреат Втора степен“.

Дебют на сцената в раздел художествено слово направиха Даная Дарданова и Елинор Спиридонова с откъс от „Малкия принц“ на Екзюпери, както и Ива Христова с изпълнение на миниатюра от Дора Габе „Баба“. За своите изпълнения децата получиха дипломи „Лауреат Втора степен“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.