Първият учебен ден в новата сграда на НУ "Васил Левски", 17.09.2018 © Община Габрово

НУ „Васил Левски“ започна учебната година в нова сграда (СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първият учебен ден в новата сграда на НУ "Васил Левски", 17.09.2018 © Община Габрово
Първият учебен ден в новата сграда на НУ „Васил Левски“, 17.09.2018 © Община Габрово

Първият учебен ден събра ученици, учители и родители в новата сграда на НУ „Васил Левски“ на Колелото в Габрово.

Новото училище посрещна децата с питка и мед, интерактивни дъски, празнична украса, балони и много цветя. Третокласниците тази година ще изучават компютърно моделиране, въвеждат се още роботика и предприемачество. Предстои обособяване на стая за обучение на възглавници, в която ще се учат занаяти, изкуство и музика, съобщават от Община Габрово.

На откриването на учебната година присъства кметът на Габрово Таня Христова, която посади дърво в двора на началното училище.

Вижте снимки от откриването на учебната година:

Както писахме през април тази година, единственото начално училище в Габрово „Васил Левски“ се премести от сградата си на ул. „Юрий Венелин“ в обновената сграда на ул. „Христо Смирненски“ № 27, където се помещаваше 3 ОУ „Цанко Дюстабанов“. Припомняме, че на заседанието си на 29 март 2018 г. Общински съвет Габрово реши Основно училище „Цанко Дюстабанов“ в Габрово да бъде закрито, считано от 01.08.2018 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Зам.-кметът Кунев пред „100 вести“: На мястото на ОУ „Цанко Дюстабанов“ – първото иновативно основно училище в Габрово

НУ “Васил Левски” или както го знаят габровци – “началното училище” – едно уютно и гостоприемно училище, в което работят професионалисти с големи сърца! Едно училище, в което най-малките ученици на града се чувстват като у дома си и получават висококачествено образование, индивидуално внимание, сигурна среда за развитие и неподправени топлина и обич! ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК: Как НУ „Васил Левски” съчетава традиции, качество и грижа към децата на Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.