Национална Априловска гимназия - Габрово

НАГ обяви конкурс за 180-та годишнина на първото новобългарско училище

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национална Априловска гимназия - ГабровоНационална Априловска гимназия обявява конкурс по случай 180–та годишнина от създаването на първото новобългарско светско училище под надслов „Трябва веднъж да стане начало…”. Конкурсът е за създаване на есе или тържествено слово, вдъхновени от личността и делото на Васил Априлов. В конкурса могат да участват настоящи ученици и завършили възпитаници на  Априловската гимназия.

Есето и тържественото слово трябва да бъдат в обем до три стандартни страници, а крайният срок за изпращане на текстовете е 10 декември 2014 г. на адрес 5300 Габрово, ул „Априловска” 15, Национална Априловска гимназия, за конкурса. Текстове се приемат и на електронната поща nag_school@abv.bg и или групата на випускниците на НАГ във Фейсбук.

Всеки текст да бъде придружен от следната информация: трите имена на участника, випуск за завършилите, клас, адрес за обратна връзка, e-mail.

Ще бъдат присъдени  две големи награди в двете категории текст, които ще бъдат връчени на тържествения юбилеен концерт на 14 януари 2015 г.

Най-добрите текстове ще бъдат публикувани в  юбилейното издание на хуманитарния сборник „Денница”.

Повече за историческото дело на Васил Априлов прочетете в Онлайн енциклопедия Габрово тук.

До 30 ноември сградата на Националната Априловска гимназия участва и в онлайн конкурса „Емблематична сграда на България за 2014 г.“, като това е и единствената габровска номинация. Подробности за конкурса може да откриете в Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.