Националният музей на образованието ще има модерна отоплителна система

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изображение: Областна администрация - Габрово
Изображение: Областна администрация – Габрово

100 хиляди лева за отоплителна система на Националния музей на образованието отпусна Министерството на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Габрово.

В музея вече се извършват строително – монтажни дейности и съгласно графиците за изпълнение той ще посрещне зимата с най-модерна отоплителна система. Това е само първият етап от модернизацията на Националния музей на образованието, предстои и осъвременяване на експозицията.

След като многократно е обсъждана нуждата от функционираща отоплителна система, проблемът беше поставен и пред проф. Тодор Танев по време на работното му посещение в Габрово на 23 юни.

Тогава той посети музея и разгледа експозицията, а по-късно на среща с кмета на Община Габрово Таня Христова, народния представител Цветомир Михов, областния управител Николай Сираков, заместника му Добромир Валачев, началникът на РИО – Габрово Георги Маринов обсъдиха какво е необходимо да се направи.

Благодарение съвместната работа на институциите – Община, Областна администрация и Регионален инспекторат по образование в Габрово – музеят ще посрещне в нормални условия своите посетители.

Изображение: Областна администрация - Габрово
Изображение: Областна администрация – Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.