Лятно училище за първокласници в Габрово

Лятно училище за бъдещи първокласници в Габрово – кой и как може да се запише?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лятно училище за първокласници в Габрово
Лятно училище за първокласници в Габрово © Община Габрово

Летни занимания за деца очакват бъдещите първокласници в Габрово от семейства с ниски доходи, от уязвими групи и деца с увреждания. Те ще имат допълнителна педагогическа подготовка за равен старт в училище, съобщават от Община Габрово. Инициативата се провежда за втора поредна година, а издръжката на лятното училище е от бюджета на проекта „Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства“.

В първата сесия на лятното училище през 2017 г. общо 28 деца от уязвими групи, живеещи в града и селата, бяха подготвени за училище.

Какво ще представляват летните занимания за деца?

Услугата е включена в дейността на новосъздадения Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства на ул. „Ивайло“ № 13. В рамките на два месеца ще бъдат обхванати 30 деца, които всеки делничен ден ще се обучават по 4 часа. С тях ще работи педагог, подпомаган от медиатор в най-различни дейности. Участниците отново ще могат да разчитат на безплатен транспорт, подкрепителна закуска и работни материали.

За старта на инициативата днес е организирана специална програма, посветена на детския празник – първи юни. Малчуганите ще участват в различни спортни занимания, забавления и игри.

Как да запишете детето си?

Лицата, проявяващи интерес, могат да се обръщат за повече информация на тел. 066 985 353 и моб. 0884 191 516, ел. поща: zadecata@gabrovo.bg.

Информационна листовка


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.