Лятно училище за бъдещи първокласници в Габрово © Община Габрово

Лятно училище в Габрово за бъдещи първокласници. Кой може да се включи?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лятно училище за бъдещи първокласници в Габрово © Община Габрово
Лятно училище за бъдещи първокласници в Габрово © Община Габрово

Лятно училище за бъдещи първокласници е новата социална услуга, която стартира в Габрово. Услугата се казва „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на готовността за равен старт в училище“, съобщават от Община Габрово. Чрез лятното училище ще се подобрява предучилищната подготовка на деца от семейства с ниски доходи, от уязвими групи, деца с увреждания и други.

Осигурени са храна, транспорт и учебни материали

В рамките на два месеца ще бъдат обхванати 30 деца, които всеки делничен ден ще се обучават по 4 часа в Комплекса за социално-здравни услуги за деца и семейства на ул. „Ивайло“ № 13. Заниманията на бъдещите първокласници ще се водят от педагог с помощта на останалите специалисти. Осигурени са храната и транспорта на участниците, както и учебни материали.

В групите децата ще могат да доразвият или да съхранят придобитите когнитивни и социални умения преди да постъпят в училище. Образователните елементи ще се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на малчуганите за обкръжаващия ги свят. За да има пълноценно включване, ще се работи и с родителите. В лятното училище те ще получат подкрепа за справяне с предизвикателствата пред първолаците, както и мотивация да записват децата си в първи клас.

Услугата се финансира от бюджета на проект „Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства“.

Как да запишете детето си?

Лицата, проявяващи интерес, могат да се обръщат за повече информация на тел. 066 985 353 и моб. 0884 191 516, ел. поща: zadecata@gabrovo.bg.

Информационна листовка


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.