Йосиф Илиян Илиев с награда от Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“© ОУ "Иван Вазов"

Йосиф Илиян Илиев от ОУ „Иван Вазов“ с международно отличие

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Йосиф Илиян Илиев с награда от Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“© ОУ "Иван Вазов"
Йосиф Илиян Илиев с награда от Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“© ОУ „Иван Вазов“

Йосиф Илиян Илиев, ученик от 5А клас в VI ОУ „Иван Вазов“ в Габрово, спечели трето място в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“. Отличието се връчва в раздел „Реферати“, възрастова група V – VIII клас. Негов научен ръководител е Бистра Кисьова, старши учител по История и цивилизации и по География и икономика.

Малкият габровец е участвал с темата „Приносът на габровци през Руско – турската освободителна война (1877-1878г.)”, съобщи за Габрово Daily директорът на VI ОУ „Иван Вазов“ г-жа Стелиана Постомпирова.

Конкурсът се организира от Фондация „Устойчиво развитие за България“, съвместно с Национален дворец на децата, Представителството на Россътрудничество в България, СБУ и със съдействието на Министерство на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в България.

Над хиляда деца от цяла България, Русия и Молдова са участвали в конкурса по две теми – „140 г. от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.) – освобождението и възстановяването на българската държава“ и „По пътя към Победата. От великите битки към историческата Победа – Победата при Сталинград (февруари 1943г.) и Курската битка (август 1943 г.)“.

Ако искате и Вашата новина да бъде публикувана в Габрово Daily, станете наши партньори, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Габрово Daily – модерната медия на Габрово!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.