„Зелено Габрово“: Ученици засаждат дървета в училищните дворове

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна © Община Габрово

8 училища в Габрово ще се включат в кампанията на Община Габрово „Зелено Габрово“ на 30 и 31 октомври 2017 г. Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата – това сме ние и за да съществуваме в хармония с нея, трябва да я опазваме и да се грижим за нея. „Зелено Габрово“ ще се проведе в НУ „Васил Левски“, ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Ученици засаждат дървета в училищните дворове

Кампанията „Зелено Габрово” 2017 е насочена към насърчаване на децата, техните родители, близки и учители за съхранение на градското биоразнообразие и разумно ползване на природните ни дадености, чрез инициативи за опазване и поддържане на зелената система на града.

Общинско звено „Озеленяване“ ще предостави посадъчен материал – декоративни дървета и храсти, които ще бъдат засадени от учениците и всички, проявили интерес да се включат, за да направим училищния двор едно по-добро и красиво място.

За повече информация относно предстоящата кампания, може да се свържете с директорите на съответните училища или с общинско звено „Озеленяване“ на тел. 066/ 985 047.

Кампанията ще се проведе с подкрепата на Център за работа с доброволци към Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.