Дневен лагер връща габровчета на село

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Дневен лагер "Приеми ме на село" - Джуниър
Дневен лагер „Приеми ме на село“ – Джуниър

Единадесет габровски деца на възраст от 9 до 14 години бяха посрещнати на 4 юли на прага на  НЧ „Дядо Стойно-1927 в с. Поповци от нетърпеливите баби и дядовци „под наем“ в първия Дневен лагер „Приеми ме на село“ – Джуниър, част от няколкогодишната инициатива „Приеми ме на село“ на Община Габрово.

Сутрините на „внучетата назаем“ преминават  в домовете на седем семейства, в които децата се докосват до магията на приготвянето на вкусния домашен хляб и апетитните милинки, мекички и палачинки. Грижовните домакини с трепет и ентусиазъм споделят на новите си „внучета“ знанията си за отколешни поверия и традиции, придават уменията си по засаждане и отглеждане на домашни плодове и зеленчуци, които откъснати от селската градина, са най-вкусни.

В следобедните часове организаторката Нели Пенева е подготвила за децата занимания, свързани с изучаване на традиционни български занаяти, народни танци и обичаи.

От следващия понеделник, 11.07, още девет деца ще се потопят в селския отруден, но спокоен бит, очаквайки да отнесат със себе си спомена за една пълна с  нови емоции и приятелства седмица.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.