Кампания за предаване на отпадъци в детските градини в Габрово

Детските градини в Габрово се включиха в кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“ с 2 т хартия и 160 кг пластмаса

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кампания за предаване на отпадъци в детските градини в ГабровоДецата, учителите и родителите от габровските детски градини предадоха за рециклиране над 1860 кг хартия и 160 кг пластмаса. Това се случи като част от кампанията на Община Габрово „Отпадък с късмет не отива за смет“.

В кампанията участваха и екипи на Областна администрация Габрово, които събраха над 180 кг хартия. Като партньор на инициативата „Отпадък с късмет не отива за смет“ ОП „Благоустрояване“  извози непотребните вторични суровини и също предаде голямо количество хартия – 596 кг.

В началото на новата година „Отпадък с късмет не отива за смет“ ще продължи с обучения в детските градини с участието на „талисманите на боклука“ Смет.Ка и Чистача. През януари 2015 детските градини, които са се представили най-добре в кампанията, ще бъдат отличени с награди. Тогава ще стартира вторият етап на инициативата, който ще бъде насочен към училищата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.