Габровската детска градина „Явор“ стана партньор в европейски проект

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Детска градина "Явор" - ГабровоГабровската детска градина „Явор“ стана партньор в международния проект „Аct together – Вe creativе!” – „Да творим заедно!“, в който ще участват също така образователни институции за деца от Румъния, Латвия, Турция и Унгария.

За възпитаниците на габровската детска градина е предвидено запознаване с традициите на чуждите народи чрез изучаване на национални песни и танци, изработване на костюми, обмен на картички и различни материали. Ще бъдат разработени сайт и лого на проекта, дигитален видео диск, както и практическо помагало в помощ на учителите. ЦДГ „Явор“ е избрана чрез електронната платформа за сътрудничество между учебни общности в Европа „eTwinning“.

Проектът „Да творим заедно!“ има за цел да развива творчески занимания в различни направления на изкуството. Идеята е да се създаде практически модел, който да намери полезно приложение в образователните системи на страните-партньори по проекта. Сред основните задачи е повишаване на компетенциите на учителите в областта на съвременните информационни технологии, както и подобряване на чуждоезиковите и комуникационните им умения.

Инициативата се финансира чрез европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“ по ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” – дейност „Стратегически партньорства”. Проектът е на стойност 12 900 евро и ще се реализира през следващите две години.

Първата среща на педагозите ще се състои от 10 до 14 ноември 2014 г. в румънския град Крайова, който е координатор, а водеща организация е местната детска градина „Феникс“. Всяка участваща държава ще направи представяне на националната образователна система и съответното населено място. Акцентите в презентацията на ЦДГ „Явор“ залагат на темите за емблематичния габровски хумор и традициите в новобългарското образование.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.