Габровски камерен оркестър с образователен концерт за децата в ДГ "Дъга" © Община Габрово

Габровски камерен оркестър с образователен концерт за децата в ДГ „Дъга“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър с образователен концерт за децата в ДГ "Дъга" © Община Габрово
Габровски камерен оркестър с образователен концерт за децата в ДГ „Дъга“ © Община Габрово

Музикантите от струнния квартет при Габровски камерен оркестър изнесоха образователен концерт пред децата от габровската детска градина „Дъга“.

Лектор беше диригентът на Габровския камерен оркестър Иван Стоянов, на който помагаше оркестрантката и музикален педагог в детското заведение Даниела Туран-Христова.

Габровчетата се запознаха с видовете струнни музикални инструменти, научиха и нови музикални термини – какво е песен, танц, марш, съобщават от Община Габрово.

Габровските музиканти представиха кратка история за възникването на цигулката, виолата и виолончелото. Децата  чуха различни по жанр и характер музикални произведения от българската и румънската класическа музика – произведения на Марин Големинов и Бела Барток.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Образование

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.